Geldrop Vitaal sportzaal

Wat is fysiotherapie?

Fysiotherapie is een breed paramedische discipline die zich richt op het behandelen van klachten en aandoeningen. Dit kan zowel preventief als curatief zijn. Een fysiotherapeut kan bijvoorbeeld helpen bij het herstellen van een blessure, maar ook bij het voorkomen van klachten.

Fysiotherapie kan worden toegepast voor een breed scala aan klachten en aandoeningen zoals rugpijn, nekklachten, schouderklachten, knieklachten en sportblessures. Maar ook bij problemen zoals COPD, astma, hart- en vaatziekten en neurologische aandoeningen kan fysiotherapie van toegevoegde waarde zijn.

Hoe gaan onze fysiotherapeuten te werk?

Een fysiotherapeut zal eerst een intake plannen om te bekijken wat we voor je kunnen betekenen. Deze intake zal bestaan uit een een gesprek en een onderzoek om de eventuele klachten en aandoeningen of doelen in kaart te brengen. Hierbij wordt mogelijk gekeken naar de houding, bewegingen, spierkracht, evenwicht en coördinatie. Op basis hiervan wordt passend bij jou hulpvraag een behandelplan opgesteld. Dat kan bestaan uit een herstelprogramma met oefeningen en adviezen maar er kan ook gebruik gemaakt worden van technieken zoals manuele therapie, oefentherapie en massage. Alles afhankelijk van jou unieke klacht of hulpvraag.

Fysiotherapie is een zeer effectieve behandelmethode voor veel klachten en aandoeningen. Het kan zowel zelfstandig als in combinatie met andere behandelingen worden toegepast. Een fysiotherapeut werkt vaak samen met andere zorgverleners, zoals artsen, specialisten en verpleegkundigen.

Word fysiotherapie door de zorgverzekeraar vergoed?

In Nederland wordt fysiotherapie vergoed uit de aanvullende verzekering. Check altijd uw eigen verzekering om te kijken of u zichzelf hiervoor verzekerd heeft. Ook zonder verzekering ben je natuurlijk welkom. Je hebt geen verwijzing van een huisarts of een specialist nodig om naar de fysiotherapeut te gaan.
Enkele klachten worden door de basisverzekering vergoed, deze aandoeningen staan vermeld in de Zorgverzekeringswet. In deze gevallen is wel een verwijzing van een huisarts of specialist nodig.

In samenwerking met een van onze fysiotherapeuten kunt u de klachten aanpakken en uw vitaliteit verbeteren.

Waarom een specialist?

Fysiotherapie is een breed beroep. Daarom zijn onze therapeuten expert geworden in hun eigen domeinen binnen de fysiotherapie.
Onze fysiotherapeuten kijken niet alleen naar enkel de klacht maar kijken naar u. Er wordt gekeken naar een acute en duurzame oplossing voor uw hulpvraag.

Bekijk de specialisaties van onze therapeuten gerust onder de kop 'over ons' of neem contact op.