Geldrop Vitaal sportzaal

Wat is osteopathie?

Osteopathie is een manuele geneeswijze die zich richt op het behandelen van klachten en aandoeningen van het bewegingsapparaat. Het is gebaseerd op het principe dat de structuur van het lichaam en de functie van de organen met elkaar in verbinding staan. Osteopathie gaat er dus vanuit dat een storing in een deel van het lichaam kan leiden tot problemen in een ander deel van het lichaam.

Een osteopaat zal eerst een uitgebreid onderzoek doen naar de klachten en aandoeningen. Hierbij wordt gekeken naar de houding, bewegingen, spierkracht, evenwicht en coördinatie. Op basis hiervan wordt een behandelplan opgesteld, dat vaak bestaat uit specifieke handgrepen en technieken, zoals manipulaties, mobilisaties en leefstijl advies.

Osteopathie kan worden toegepast voor een breed scala aan klachten en aandoeningen, zoals rugpijn, nekklachten, schouderklachten, knieklachten, hoofdpijn en sportblessures. Maar ook bij problemen zoals COPD, astma, hart- en vaatziekten en neurologische aandoeningen kan osteopathie van toegevoegde waarde zijn.

Osteopathie is een veilige en effectieve behandelmethode voor veel klachten en aandoeningen. Het kan zowel zelfstandig als in combinatie met andere behandelingen worden toegepast. Een osteopaat werkt vaak samen met andere zorgverleners, zoals artsen, specialisten en fysiotherapeuten.